ГоловнаСуспільствоВійна

На кордоні з Кримом затримали російського найманця, який воював на Донбасі

Чоловік 1992 року народження намагався перейти на українську територію.

Українські прикордонники і поліцейські сьогодні вночі затримали бойовика, який брав участь у боях на Донбасі, під час спроби перетнути адмінкордон з окупованим Кримом у бік материкової України. Про це написав спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Сьогодні вночі прикордонники спільно з Національною поліцією виявили громадянина, який намагався перетнути адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом за межами КПВВ у бік материкової України. Цей чоловік, 1992 року народження, в 2014-му брав активну участь у бойових діях проти ЗС України в складі батальйону "Зоря" незаконних військових формувань і мав позивний "Коса". Був поранений і нагороджений фейковою відзнакою", - написав Слободян.

Чоловіка завербували на території РФ, куди його виманили під приводом працевлаштування на нібито "нескладну" роботу, хоча з заробітками не склалося.

"Це - звичайна схема залучення спецслужбами Росії в лави незаконних військових формувань", - додав спікер прикордонного відомства.

Нагадаємо, наприкінці лютого оперативники Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби затримали бойовика "ДНР", який брав безпосередню участь у діяльності бандформування "Схід" і охороняв уламки збитого на Донбасі пасажирського літака рейсу MH17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram