ГоловнаСуспільствоВійна

У Луцьку вивісили 30-метровий банер, який обвинувачує Порошенка в розформуванні 51-ї ОМБр

Бригада брала участь у боях за Савур-Могилу та Іловайськ у 2014 році.

Фото: Волинські новини

Поліція в Луцьку затримала альпініста, який зірвав банер, що обвинувачує Порошенка в розформуванні 51-ї бригади. Про це повідомляє місцеве видання "Волинські новини".

Банер висотою близько 30 метрів з'явився в центрі міста ввечері 13 березня. Через кілька годин його зрізали: полотно пошкоджено таким чином, щоб його не можна було вивісити повторно.

Фото: Волинські новини

За даними ЗМІ, "альпініста" затримали "випадкові". Ним виявився місцевий житель, який займається туризмом і має спорядження для промислового альпінізму. Він розповів дві версії свого вчинку: спочатку про те, що "роботу" йому замовили незнайомі люди, а потім - що вирішив зрізати банер через власну громадянську позицію.

Альпініста забрали до міськвідділу, де встановлюють його особу і шукають партнера. На місці працює слідчо-оперативна група.

Фото: Волинські новини

51-ша окрема гвардійська Перекопсько-Харківська Празько-Волинська ордена Леніна двічі ордена Червоного прапора ордена Суворова і Кутузова механізована бригада (51 ОМБр, в/ч А2331, пп В3938) - військове з'єднання механізованих військ України, яке діяло в 1992-2014 роках.

У 2014 році бригада брала участь у війні на Донбасі. Підрозділи бригади брали участь у найжорстокіших боях - на кордоні, за Савур-Могилу, в боях за Іловайськ. Завдяки артилеристам і бійцям бригади в боях під Іловайськом було розбито дві колони російських військ, узято в полон 13 військовослужбовців Збройних сил РФ. Бригада зазнала великих втрат під Іловайськом.

1 грудня 2014 року бригаду розформували, а за місцем її дислокації створили нову - 14-ту окрему механізовану бригаду.

У 2018 році військова прокуратура закрила справу про дезертирство 438 бійців 51-ї бригади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram