ГоловнаСуспільствоВійна

Сьогодні в Україні відзначають День добровольця

У 2014 році 14 березня розпочалася військова підготовка першого добровольчого батальйону.

Сьогодні в Україні відзначають День добровольця
Фото: Сергей Нужненко

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов привітав українських військовослужбовців з нагоди дня добровольця. Вітання оприлюднила прес-служба РНБО.

"Шановні воїни-добровольці, славні сини і дочки України! Щиро вітаю зі святом! Саме добровольчі батальйони, прийнявши на себе перший удар, дали нам можливість провести мобілізацію, підготувати і озброїти армію, сформувати Національну гвардію і придушити сепаратистські заколоти, які були організовані спецслужбами РФ на півдні та сході України", - сказано в привітанні.

Турчинов зазначив, що саме події 2014 року стали вирішальними для держави, коли мобілізувався масштабний добровільний і волонтерський рух, сформувалася переможна українська нація, яка довела світові, що Україна здатна себе захистити.

"Добровольчий рух назавжди увійшов в історію героїчної боротьби і перемоги України, він завжди буде підтвердженням могутності та незламності нашої держави і його народу! Зі святом, герої!" - зазначив він.

Нагадаємо, день українського добровольця Верховна Рада запровадила в 2017 році в річницю формування першого добровольчого батальйону: 14 березня 2014 року понад 500 учасників Самооборони Майдану прибули на полігон у Нових Петрівцях для військової підготовки та участі в боях на Донбасі, що тоді насувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram