ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін ввів доплати багатодітним сім'ям

За третю і кожну наступну дитину платитимуть 1700 гривень на місяць.

Кабмін ввів доплати багатодітним сім'ям
Фото: Дар'я Проказа

Кабінет Міністрів вирішив з 1 квітня ввести доплати багатодітним сім'ям у розмірі 1700 грн на дитину, починаючи з третьої.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 13 березня.

"Кожна багатодітна сім'я отримає на третю, четверту, п'яту і кожну наступну дитину до 6-річного віку щомісячну допомогу від держави в розмірі прожиткового мінімуму до 6 років", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, який представляв проект рішення.

За підрахунками Мінсоцполітики, право на виплату отримають 158,8 тис. дітей. Тож вартість програми складе більш ніж 200 млн гривень на місяць.

Усього станом на 1 січня 2019 року в Україні було 334 тисячі багатодітних сім'єю, в яких виховують 1,137 тис. дітей.

Державну допомогу призначатимуть органи соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної сім'ї за рахунок державного бюджету у вигляді субвенції місцевим бюджетам у рамках затвердженого держбюджету.

Нагадаємо, зараз після народження дитини держава виплачує 41280 грн. Це єдиний розмір допомоги. Одноразову виплату в розмірі 10320 гривень батьки отримують на свій рахунок через кілька місяців після подачі необхідного пакету документів у соціальні служби. Решту суми - 30960 гривень - розбивають на 36 рівних частин по 860 гривень. Таку допомогу щомісяця отримуватиме сім'я протягом трьох років.

Прожитковий мінімум для дітей до 6 років 2019 року становить 1626 гривень (до кінця року він зросте до 1779 гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram