ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала трьох "телефонних терористів"

Стосовно одного з них перевіряють інформацію про зв'язок з бойовиками "ЛНР".

СБУ затримала трьох "телефонних терористів"
СБУ задержала трех "телефонных террористов"
Фото: Православная Жизнь

Співробітники Служби безпеки викрили трьох осіб, які робили свідомо неправдиві повідомлення про замінування.

Про це йдеться на сайті СБУ.

"Так, у Запоріжжі затримали місцевого жителя, який з хуліганських спонукань повідомив про мінування місцевого Палацу культури. У такий самий спосіб вирішила "розважитися" і одеситка, заявивши про закладену в одному з супермаркетів міста вибухівку. Після ретельного обстеження зазначених об'єктів і прилеглої до них території вибухових пристроїв і речовин виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

За обома фактами відкрито кримінальні провадження, а одеситці вже оголошено про підозру за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу.

Ще одного "телефонного терориста" затримали в Луганській області. Відзначають, що правоохоронці встановили жителя Лисичанська, який погрожував здійснити теракти на громадських об'єктах міста.

"Під час перевірки інформація про закладену вибухівку не підтвердилася, а ось під час обшуків за місцем проживання «мінера» правоохоронці виявили засоби ініціації вибуху й елементи для виготовлення саморобних вибухових пристроїв", - повідомили в СБУ.

Затриманому готують повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 263 і ч. 1 ст. 159 КК. Також перевіряють інформацію про його зв'язки з бойовиками "ЛНР" і ймовірну причетність до скоєння інших злочинів.

У спецслужбі нагадали, що за неправдиві повідомлення про замінування загрожує покарання - позбавлення волі від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисник може отримати до восьми років. "Телефонним терористам" також доведеться компенсувати витрати державних і комерційних установ, які зазнали збитків від їхніх дій.

Нагадаємо, в Києві п'яний чоловік "замінував" Раду і повідомив поліції свою адресу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram