ГоловнаСуспільствоОсвіта

Секс-скандал в університеті імені Тараса Шевченка закінчився звільненням

Напередодні студентки Інституту біології і медицини розповіли про сексуальні домагання під час практики.

Секс-скандал в університеті імені Тараса Шевченка закінчився звільненням
КНУ имени Тараса Шевченко
Фото: interesniy-kiev.livejournal.com

На сайті Київського університету імені Тараса Шевченка з'явилася офіційна інформація про звільнення доцента Інституту біології і медицини Петра Романенка із займаної посади.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Причиною відсторонення викладача став виступ студентки першого курсу Клементини Квіндт на засіданні студентського парламенту, де дівчина розповіла про сексуальні домагання до неповнолітніх студенток під час літньої практики в Каневі 2018 року.

Комісія, яку очолював проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров, визнала окремі дії і висловлювання викладача не відповідними етичним нормам.

"Доцента Романенка П.О. наказом від 22.02.2019 року № 08-447-04 звільнено від займаної посади. Керівництву Інституту біології і медицини і керівнику літньої практики в Канівському природному заповіднику вказали на недоліки, допущені під час проведення практики", - йдеться в повідомленні.

Також в університеті розробляють систему заходів запобігання таким конфліктам у майбутньому. Зокрема, проректору Володимиру Бугрову доручили:

- підвищити персональну відповідальність деканів факультетів і директорів інститутів за організацію і контроль за проведенням практики студентів підпорядкованих підрозділів;

- вжити необхідних організаційних, навчально-методичних заходів для поліпшення проведення навчальної практики студентів університету в Канівському природному заповіднику в літній період (згідно з навчальним планом);

- привести у відповідність до змін у законодавстві та Етичного кодексу університетської спільноти Положення про проведення практики студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Ніяких повідомлень про скасування навчальної практики в Канівському заповіднику немає.

Нагадаємо, студенти Інституту біології і медицини проходили наукові дослідження влітку після першого курсу, а доцент Петро Романенко був керівником цієї практики з 2003 року. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "За красиві очі. Історії харасменту в українських університетах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram