ГоловнаСуспільствоПодії

Київського бізнесмена судитимуть за замовлення вбивства трьох осіб у Черкаській області

Його затримали після інсценування злочину.

Київського бізнесмена судитимуть за замовлення вбивства трьох осіб у Черкаській області
Фото: gp.gov.ua

Служба безпеки України 6 березня завершила досудове розслідування проти київського бізнесмена Сергія Скрипки. Його звинувачують у замовленні вбивства трьох осіб у селі Лящівка Черкаської області.

Чоловіка затримали 23 червня 2018 року за допомогою інсценування вбивств, повідомила прес-служба Генпрокуратури. Для імітації злочину було організовано "зникнення" активіста, якого повинні були вбити, а замовникові було надано постановочні фотографії, які повинні були переконати його в смерті жертви.

Скрипка вів у Черкаській області земельний бізнес, але власники паїв були незадоволені умовами співпраці та вимагали підвищити оплату.

У 2015 році одного з місцевих жителів, який хотів забрати свій пай, жорстоко побили. Чоловік кілька місяців пролежав у лікарні, а потім прийшов з гранатою в будинок Скрипок. У результаті вибуху матір бізнесмена загинула, а батько залишився інвалідом.

На цьому конфлікти не припинилися і врешті-решт бізнесмен, за версією слідства, вирішив найняти кілера для усунення місцевих активістів: представника Самооборони Майдану Черкаської області Володимира Мартинюка, голови сільради Антоніни Карасовської і її чоловіка.

Однак "кілер" пішов до силовиків і здав свого замовника.

Тепер Скрипці закидають ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу - підготовка до терористичного акту. Він перебуває під вартою без права на заставу і буде відправлений під суд після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

6 березня 2019 року в будинку Скрипки також провели обшук для вилучення транспортних засобів, які за рішенням суду повинні бути арештовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram