ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти підписало меморандум на 1,2 млн євро від Чехії

Гроші надійдуть рівними частинами протягом трьох років.

Міносвіти підписало меморандум на 1,2 млн євро від Чехії
Фото: Владислав Мусиенко

Україна отримає 1,2 млн євро допомоги від уряду Чеської Республіки на модернізацію освітньої системи. Відповідний Меморандум сьогодні підписали міністр освіти і науки України Лілія Гриневич і Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Кошти надаватимуть рівними частинами - по 400 тис євро - протягом 3 років (2019-2021) і розподілятимуть на три основні напрямки:

  •     Технічна підтримка органів влади України в реформі освітньої системи
  •     Міжуніверситетська співпраця
  •     Допомога навчальним закладам, де є внутрішньо переміщені студенти і викладачі

Зокрема, допомога передбачає міжуніверситетську співпрацю між чеськими та українськими ВНЗ, передусім тими, які безпосередньо постраждали від конфлікту на сході України й окупації Криму.

"Ми дуже вдячні нашим чеським партнерам за ту підтримку, яку вони надають Україні. Усі ці напрямки - внутрішні системи забезпечення якості вищої освіти, допомога переміщеним закладам, їх викладачам і студентам - сьогодні дуже важливі. Сподіваємося, що новий етап буде таким самим плідним і ефективним, як і попередній", - сказала міністр освіти.

У рамках попереднього проекту з Чехією Міносвіти повідомило про реалізацію 8 проектів, протягом яких переміщені ВНЗ отримали нову техніку і відремонтували приміщення.

Міносвіти нагадало, що цього тижня завершується прийом заявок від ВНЗ на отримання гранту посольства США в розмірі 24 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram