ГоловнаСуспільствоЖиття

Невідомі, вдаючи НАЗК, запитували в чиновників особисті дані

Агентство запобігання корупції просить всіх суб'єктів декларування не відповідати телефонним шахраям.

Невідомі, вдаючи НАЗК, запитували в чиновників особисті дані

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що невідомі під виглядом співробітників агентства намагаються по телефону дізнатися в суб'єктів декларування особисті дані. НАЗК просить чиновників не надавати особистих даних телефонним шахраям.

"У НАЗК надійшла інформація про спроби невідомих осіб отримати від суб'єктів декларування особисті дані в телефонному режимі. Під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, назвавшись працівниками апарату Національного агентства, намагаються отримати інформацію про громадян, на яких поширюється дія Закону "Про запобігання корупції", або членів їх сімей, вимагають погашення кредитів тощо", - сказано в повідомленні агентства.

НАЗК не вимагає від чиновників і держслужбовців надання інформації таким способом, а будь-які відомості уповноважені особи Нацагентства надсилають в офіційній письмовій формі поштовим відправленням або електронним листом.

Також НАЗК просить у разі спроб невідомих осіб отримати інформацію під виглядом повної перевірки декларації повідомляти про це на електронну пошту агентства.

Нагадаємо, після визнання неконституційною статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення в НАЗК "зависли" близько 500 декларацій чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram