ГоловнаСуспільствоЖиття

ПЦУ спростувала перехід ліквідованої парафії УГКЦ у Львові у своє підпорядкування

Незважаючи на бажання парафіян, парафія не буде прийнята в православну церкву.

ПЦУ спростувала перехід ліквідованої парафії УГКЦ у Львові у своє підпорядкування
Храм Сретения Господнего во Львове
Фото: lvivcenter.org

Православна церква України не ухвалювала рішення про приймання ліквідованої УГКЦ парафії храму Стрітення Господнього у Львові.

Про це керівник інформаційного управління ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря повідомив Zaxid.net.

За його словами, питання переходу ліквідованої парафії УГКЦ до ПЦУ обговорювалося на засіданні Синоду 4 березня.

Архієпископ Євстратій заявив, що присутність на зборах парафії архієрея Дрогобицько-Самбірської єпархії ПЦУ владики Якова була неправильно витлумачена.

"За словами владики Якова, його просто запросили прийти подивитися. Він цієї парафії не приймав і жодних рішень не ухвалював. Тим паче, що це не територія, на якій він може здійснювати будь-яку канонічну діяльність", - сказав архієпископ Зоря.

Він пояснив, що у Львові дві єпархії належать до ПЦУ. Одну очолює владика Димитрій, другу - владика Макарій. На засіданні Синоду 4 березня вони обидва підтвердили, що не приймали цю парафію до складу єпархії.

"Присутність архієпископа Якова в цьому храмі була якось використана для того, щоб мати певний інформаційний привід", - сказав архієпископ Євстратій.

Він додав, що предстоятель ПЦУ Епіфаній особисто заявив про неможливість прийняти ліквідовану парафію Стрітення Господнього УГКЦ до православної церкви, незважаючи на бажання парафіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram