ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежники за добу погасили близько 50 займань сухої трави в трьох областях України

У Чернівецькій області пожежами сухостою пошкоджено два житлові будинки.

Фото: dsns.gov.ua

За минулу добу пожежники в Україні ліквідували понад 100 пожеж, зокрема 44 займання сухої трави в Чернівецькій, Волинській та Житомирській областях. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

У Чернівецькій області пожежа сухостою пошкодила дві занедбані будівлі. За попередніми даними, загоряння виникло через необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Спочатку загорілася суха трава у дворі, потім вогонь перекинувся на будинок. До моменту приїзду пожежників вогонь охопив уже 1,5 га.

Інша масштабна пожежа виникла в Чернівцях на вул. Воробкевича. Через сильний вітер вогонь швидко охопив площу близько 3 га і наблизився до житлових дев'ятиповерхових будинків.

Фото: dsns.gov.ua

Пожежі на відкритих територіях виникли і в інших регіонах: сім пожеж ліквідовано у Волинській області, у Житомирській області за минулу добу вигоріло 49 га сухої трави.

Фото: dsns.gov.ua

Загиблих і постраждалих унаслідок пожеж немає, проте рятувальники нагадують про правила поводження з вогнем. У безвітряну погоду вогонь може поширюватися зі швидкістю до 4 км/год, а за допомогою вітру - до 30 км/год. Для виникнення пожеж досить недопалка або іскри. Крім того, за спалювання сухої трави передбачено адміністративну, а в окремих випадках і кримінальну відповідальність.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram