ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бронетанковий завод модернізував танк Т-80 для ЗСУ

Танк отримав тепловізійний приціл, додатковий захист бортів, а також засоби супутникової навігації.

Харківський бронетанковий завод модернізував танк Т-80 для ЗСУ
​Харьковский бронетанковый завод модернизировал танк Т-80
Фото: ukroboronprom.com.ua

Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", модернізував танк Т-80БВ, який уже серійно постачається в танкові підрозділи десантно-штурмових військ і морської піхоти.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Танк Т-80БВ, як і Т-64 зразка 2017 року, отримав тепловізійний приціл, нову динамічний захист, додатковий захист бортів, нову цифрову радіостанцію, сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління, а також засоби супутникової навігації.

Відзначають, що нове оснащення Т-80БВ дозволяє значно посилити бойові характеристики машини. Наприклад, нова система навігації дозволяє в режимі "онлайн" обмінюватися надійно зашифрованими даними про місце перебування кожної машини на всіх рівнях управління від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.

Фото: ukroboronprom.com.ua

"Новий динамічний захист значно посилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасам типу "ударне ядро". При цьому встановлюється вона в штатні контейнери динамічного захисту. А прицільний комплекс навідника з вбудованим тепловізором забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення супротивника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умов", - ідеться в повідомленні.

Водночас, як і у випадку з Т-64, оснащення новими приладами проходить під час звичайного регламентного ремонту, що дозволяє значно скоротити витрати часу для модернізацію наявного парку Т-80.

Також "Харківський бронетанковий завод" цьогоріч почне роботи з модернізації Т-80УД, що стоять на озброєнні української армії до рівня Т-84.

Нагадаємо, раніше Харківський бронетанковий завод модернізував більш ніж 100 Т-64 взірця 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram