ГоловнаСуспільствоЖиття

У ПЦУ заявили про загрозу депортації священиків і конфіскації храмів на користь "ДНР"

Митрополит Епіфаній звернувся до ООН і ОБСЄ.

У ПЦУ заявили про загрозу депортації священиків і конфіскації храмів на користь "ДНР"
Фото: facebook/Митрополит Епіфаній

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній стурбований загрозою повної заборони діяльності громад ПЦУ і депортації священиків з території Донецької області, непідконтрольної українській владі.

"З 1 березня 2019 року виникає загроза повної заборони діяльності громад і священнослужителів нашої Церкви, повної конфіскації майна громад і депортації священиків з підконтрольної так званої "ДНР" території. Підставою для цього є незаконна вимога до громад "зареєструватися за законами республіки". Така вимога не може бути виконана, оскільки структуру, яка видала такий "закон", ніхто не визнає державою", - йдеться в заяві глави ПЦУ, оприлюдненій на сайті церкви.

За його словами, вже з 2 березня 36 храмів і приміщень, а також єпархіальний Будинок милосердя можуть бути конфісковані угрупованням "ДНР", а священики - відправлені на територію, підконтрольну українській владі.

З огляду на цю загрозу, глава ПЦУ звернувся до ООН, ОБСЄ, міжнародних організацій та світової спільноти із закликом вплинути на тих, від кого залежить прийняття остаточних рішень з цього питання і "вжити заходів з метою недопущення катастрофічного розвитку подій".

Нагадаємо, Синод помісної Православної церкви України створив місію, яка буде займатися політв'язнями. Керувати місією буде архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram