ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен скасував тендер на розробку ТЕО метро на Троєщину (оновлено)

Такі роботи не передбачені в бюджеті столиці на 2019 рік.

Київський метрополітен скасував тендер на розробку ТЕО метро на Троєщину (оновлено)
Фото: forbes.ua

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" скасувало тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування Подільсько-Вигурівської лінії метро від Кільцевої дороги на житловий масив Вигурівщина-Троєщина з двома електродепо у зв'язку з тим, що такі роботи не передбачені в бюджеті Києва на 2019 рік.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.

Згідно з протоколом засідання тендерного комітету, від дирекції будівництва метрополітену отримано лист за 19 лютого, в якому зазначено, що закупівля послуг на розробку ТЕО була передбачена розпорядженням виконавчого органу Київської міської ради від 19 жовтня 2018 року і Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2018-2020 роки, затвердженою радою в грудні 2017 року.

Однак програма економ- і соцрозвитку Києва на 2019 рік не передбачає фінансування бюджетом Києва зазначених робіт.

Зазначають, що перша черга складається з ділянки від станції "Вокзальна" до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина з першим електродепо, друга черга - від станції "Вокзальна" до Кільцевої дороги з другим електродепо.

Передбачений термін виконання ТЕО - протягом 2019 року. Очікувана вартість - 148,517 млн гривень.

Раніше Київміськадміністрація заявляла, що має намір до березня оголосити міжнародний тендер на розробку ТЕО робіт з будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро.

Оновлення 11: 39. Тендер на розробку ТЕО повторно оголосять найближчим часом, повідомила прес-служба КП "Київський метрополітен".

"Нічого дивного в цьому (у скасуванні тендера) немає, у нас схожі процедури були і щодо Виноградаря. Є моменти, які необхідно уточнити... Тому стосовно тендеру всі уточнення будуть внесені і він буде повторно оголошений", - повідомили в прес-службі.

Також там зазначили, що необхідне для цього фінансування є. При цьому в Програмі економічного і соціального розвитку на 2018-2020 роки, в графі розподілу асигнувань у 2019 році, на фінансування капітальних вкладень для Київського метрополітену в цілому виділено 504 млн гривень, з яких 500 млн передбачено на будівництво ділянки Сирецько-Печерської лінії метро на житловий масив Виноградар і 4 млн гривень - на проектування реконструкції виходу №1 зі станції "Виставковий центр" з будівництвом підземного переходу.

Оновлення 17:20. Заступник голови КМДА Дмитро Давтян заявив, що скасування тендера було пов'язане з юридичними нюансами.

"Повторний тендер буде оголошено вже наступного тижня. Причина такого кроку - зміна джерела фінансування: попередній повинен був фінансуватися з міського бюджету, а новий будемо фінансувати коштом міського бюджету та власними коштами КП Київський метрополітен", - ідеться в повідомленні на сайті КМДА.

Він пообіцяв, що ситуація з тендерами не вплине ні на терміни розробки ТЕО, ні на майбутнє будівництво.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року КМДА домовилася з китайською компанією China Railway International Group (CRIG) про будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену. Компанія також має намір фінансувати розробку ТЕО лінії метро на Троєщину.

У жовтні минулого року мер Києва Віталій Кличко озвучив нові терміни будівництва метро на Троєщину - завершити розробку проектної документації лінії метро потрібно до 2021 року, а її будівництво - до 2026-го.

У 2016 році Київ оцінював будівництво метро на Троєщину в 31,6 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram