ГоловнаСуспільствоЖиття

В останній день пільгового розмитнення "євроблях" митниці працюватимуть цілодобово

Черг і ажіотажу в пунктах оформлення на цей час немає.

В останній день пільгового розмитнення "євроблях" митниці працюватимуть цілодобово
Фото: Макс Левин

В останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів - 22 лютого - всі відділи митного оформлення Державної фіскальної служби працюватимуть в цілодобовому режимі. Про це повідомила прес-служба ДФС на своїй сторінці в Фейсбуці.

За даними служби, зараз на пунктах пропуску немає ажіотажу і черг, оформлення чекають 225 транспортних засобів.

З початку дії пільгового періоду для розмитнення авто (25.11.2018) станом на 20 лютого 2019 року митницями ДФС оформлено 204,7 тис транспортних засобів, до держбюджету надійшло майже 12,8 млрд грн.

Серед зареєстрованих автомобілів близько 130 тис - авто з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення, ще 112,5 тис. - це автомобілі, які перебували на митній території України з порушенням вимог митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили майже 957 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, терміни і умови ввезення якого не дотримані.

З 24 травня 2019 року власники авто з іноземною реєстрацією, які не здійснили своєчасно їх митне оформлення, будуть платити штрафи по 170 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram