ГоловнаСуспільствоВійна

У 128-й бригаді підтвердили, що їхній боєць потрапив у полон бойовиків

Ігор Мирончук через контузію покинув спостережний пункт у протилежному від позицій ЗСУ напрямку.

У 128-й бригаді підтвердили, що їхній боєць потрапив у полон бойовиків
Боец 128-й бригады Игорь Мирончук
Фото: скрин видео

У 128-й бригаді підтвердили, що на фото й відео, поширених сепаратистськими ЗМІ, - боєць Ігор Мирончук, який потрапив у полон до бойовиків.

Про це повідомили на сторінці бригади у Фейсбук.

"Днями ми повідомляли про обставини зникнення військовослужбовця нашої бригади і припускали, що він міг потрапити в полон. Ми не називали його імені з міркувань безпеки для його життя і здоров'я. Після низки повідомлень ресурсів терористичної ДНР ми маємо підстави підтвердити, що на фото й відео, поширених так званими «ЗМІ» супротивника, наш побратим Ігор Мирончук", - йдеться в повідомленні.

У бригаді зазначили, що на відео, записаному та змонтованому з метою пропаганди, помітно пригнічений стан бійця, фрази, не властиві йому за звичайних обставин, що пояснюється моральним тиском, якого він зазнає в полоні.

"Він вимовляє завчені фрази, написані пропагандистами російських окупаційних військ, повторюючи ті самі фейки, раніше вкладені в уста інших військовополонених. На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту. Ми в жодному разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру. Адже сказане ним для всіх нас є черговим доказом того, що противник в інформаційній війні може протиставити нам тільки грубу маніпуляцію і фейки", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 10 лютого в 128-й бригаді заявили, що їхній боєць міг потрапити в полон бойовиків. Ймовірно, через контузію він утратив орієнтацію і під час самостійної евакуації покинув спостережний пункт у протилежному від позицій Збройних Сил України напрямку.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram