ГоловнаСуспільствоЖиття

Понад 5 тис. пар скористалися послугою "Шлюб за добу" 2018 року в Києві

14 лютого в столиці можна було одружитися до 24:00.

Понад 5 тис. пар скористалися послугою "Шлюб за добу" 2018 року в Києві
Фото: ru.tsn.ua

У Києві послугою "Шлюб за добу" 2018 року скористалося понад 5 тисяч пар.

Про це повідомляє офіційний портал Києва.

У день закоханих, 14 лютого, у столиці можна було одружитися до 24:00.

"Коли люди вирішують одружитися, вони хочуть оформити свої стосунки швидко, без бюрократичної тяганини. І сервіс «Шлюб за добу» дає таку можливість. Велике навантаження припадає на знаменні дати, як, наприклад, День закоханих. Сьогодні ми бачимо великий потік людей, але фахівці, які долучаються до цього процесу, роблять усе можливе, щоб юридичне оформлення шлюбу було більш зручним і комфортним. Сподіваюся, що кількість охочих зареєструвати «Шлюб за добу» в столиці буде в геометричній прогресії збільшуватися. Місто за те, щоб у столиці створювалися нові щасливі сім'ї, а оформлення шлюбу було максимально зручним і комфортним", - заявив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний під час церемонії в ЗАГСі Дарницького району.

Послуга "Шлюб за добу" була введена Мін'юстом 29 липня 2016 року. Проект передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм, згідно з якими після подачі заяви про шлюб потрібно чекати щонайменше 30 днів.

Адреси місць у столиці, де можна зареєструвати свій шлюб за 24 години, можна дізнатися на сайті Головного територіального управління юстиції Києва.

Нагадаємо, укласти шлюб за добу можна в містах та селах по всій Україні. Вартість оформлення коливається від 150 грн у містах поблизу зони АТО і до 6 тис. гривень в інших містах.

За даними Мін'юсту, пари, які скористалися послугою "Шлюб за добу", розлучаються рідше, ніж ті, які одружилися у звичний спосіб і мали місяць на роздуми.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram