ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліцейський Мельников вийшов під заставу, сплачену кандидатом у президенти

Про сплату застави заявили Ілля Кива і Олександр Вілкул.

Поліцейський Мельников вийшов під заставу, сплачену кандидатом у президенти
Подозреваемый Василий Мельников
Фото: LB.ua

Поліцейський Василь Мельников, підозрюваний у побитті активістів націоналістичної організації "С14" під час сутички біля будівлі Подільського управління поліції Києва в суботу, 9 лютого, вийшов на волю під заставу.

Відповідне відео оприлюднив у середу на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук голова Соціалістичної партії України, кандидат на посаду президента України Ілля Кива, який раніше цього дня вніс заставу за поліцейського.

Кива заявив, що вважає події біля будівлі Подільського управління поліції є "нападом на правоохоронну систему з метою дискредитації".

Політик вніс за заарештованого поліцейського заставу в розмірі 115 тис. гривень. Крім того, про сплату застави заявив інший кандидат у президенти Олександр Вілкул.

Нагадаємо, 9 лютого на Контрактовій площі перед зустріччю кандидата в президенти Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала людей з плакатами "Хто замовив Катерину Гандзюк?" У поліції заявили, що у затриманих виявили пістолет, ножі, зеленку і газові балончики. Після цього біля відділення на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на штурм дільниці. Між ними та правоохоронцями виникла бійка із застосуванням сили і постраждалими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки. У результаті затримали 40 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram