ГоловнаСуспільствоЖиття

Кива має намір внести заставу за поліцейського, заарештованого за побиття члена С14

"Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки МВС захищатиму кожного з них".

Кива має намір внести заставу за поліцейського, заарештованого за побиття члена С14
Илья Кива
Фото: facebook.com/kivailya

Глава профспілки МВС, лідер Соціалістичної партії Ілля Кива має намір внести заставу за поліцейського Василя Мельникова, підозрюваного у побитті активіста націоналістичної організації С14 біля Подільського районного відділу поліції в Києві.

Про це Кива повідомив у Фейсбуці.

"Мною буде внесена застава за поліцейського Василя Мельникова, який брав участь у затриманні націоналістів біля будівлі Подільського РВВС. Сьогодні суд заарештував його на два місяці. Я впевнений, що правоохоронці мають право на застосування сили проти тих, хто не знає міри своєму "активізму" і перетворює його на протиправні дії. Такі рішення судів дискредитують правоохоронну систему і перетворюють звичайну роботу поліцейських на шоу під час передвиборної кампанії", - написав він.

"Я не дозволю принижувати роботу поліцейських і як керівник Всеукраїнської профспілки Міністерства внутрішніх справ України я буду захищати кожного з них", - наголосив Кива.

У коментарі телеканалу "112 Україна" він також зазначив, що збирається внести заставу завтра вранці, 13 лютого. Кива запевнив, що суму застави платитиме з власних заощаджень.

Нагадаємо, 9 лютого співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

В результаті події близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Поліцейського Мельникова звинувачують в тому, що він з криком "лежати, Бандеро" вдарив активіста С14 біля входу в райвідділ. 11 лютого ДБР висунуло йому підозру у перевищенні службових повноважень під час затримання. Сьогодні, 12 лютого, суд заарештував його на два місяці із заставою 115 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram