ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Компанія Mars One, що займалася проектом колонізації Марса, збанкрутувала

Відправлення людей на Червону планету відкладається.

Компанія Mars One, що займалася проектом колонізації Марса, збанкрутувала
Фото: mars-one.com

Суд швейцарського міста Базель 15 січня 2019 року визнав банкрутом компанію Mars One Ventures AG, яка планувала заснувати колонію на Марсі.

Як повідомляє CBC, це рішення зауважив у швейцарському судовому реєстрі один із користувачів Reddit.

"У цей час ми працюємо з тимчасовим адміністратором і інвестором, щоб знайти рішення для продовження роботи. Наразі це все, чим ми можемо поділитися", - заявили виданню в компанії. Проект Mars One складався з двох юросіб: комерційної компанії Mars One Ventures і некомерційної організації Mars One Foundation. Банкрутство стосується тільки Mars One Ventures.

Стартап Mars One в 2013 році почав приймати заявки від колоністів, які хотіли б створити постійне поселення на Марсі. Компанія планувала відправити на Червону планету перших людей у двадцятих роках. Передбачалося, що добровольці залишилися би там назавжди. У компанії заявляли, що сучасних технологій цілком достатньо для відправлення людей на Марс і створення поселення.

Запуск першої четвірки колоністів мав коштувати 6 млрд доларів США. У Mars One припускали відбити витрати за рахунок продажу прав на трансляцію та спонсорів.

На пропозицію переселитися на Марс відгукнулися понад 200 тисяч осіб зі 100 країн. У 2015 році компанія оголосила список зі 100 учасників проекту, в тому числі одного українця.

Багато експертів поставили під сумнів план Mars One і вказали, що колоністи загинуть у перші ж дні. Деякі критики відкрито називали проект шахрайством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram