ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський бронетанковий завод модернізував понад 100 Т-64 зразка 2017 року

Т-64 є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії.

Харківський бронетанковий завод модернізував понад 100 Т-64 зразка 2017 року
Танк Т-64
Фото: ukroboronprom.com.ua

Держпідприємство "Харківський бронетанковий завод" модернізував більш ніж 100 танків Т-64 зразка 2017 року, що є достатньою кількістю для переозброєння танкової бригади.

Про це повідомив у Фейсбуці президент Петро Порошенко.

"Найкращі бойові можливості, сучасні тепловізори, захищений цифровий зв'язок, засоби супутникової навігації і новий динамічний захист - усе це отримали наші танкісти завдяки фахівцям української оборонки. Наша мета - переорієнтуватися на виробництво нового озброєння і перехід на стандарти НАТО", - написав Порошенко.

На сайті "Укроборонпрому" відзначено, що Т-64 "є основною бойовою машиною бронетанкових підрозділів української армії і відмінно показав себе в протистояннях з агресором на сході України... За результатами комплексу випробувань модернізований Т-64 зразка 2017 року з минулого року серійно постачають Збройним силам України".

Усього "Харківський бронетанковий завод" уже виготовив понад сотню Т-64 зразка 2017 року і продовжує роботи з модернізації наявних Т-64 до цього рівня.

"Під час модернізації в бойову машину інтегруються сучасні нічні прилади спостереження з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. Їх встановлюють на штатні кріплення і підключають до електричної мережі танка без її змін, що дозволяє значно зменшити час і витрати для їх інтеграції в системи бойової машини", - відзначено в повідомленні.

У дежконцерні зауважили, що завдяки високоякісним компонентам вони мають високу стійкість до світлових перешкод і забезпечують роботу в складних умовах, вони не чутливі до засвічування навіть у разі використання супротивником спеціальних перешкод в інфрачервоному діапазоні.

"Водночас у прицільний комплекс навідника інтегровано тепловізор, який забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення супротивника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умовах", - інформують у прес-службі.

Нагадаємо, за п'ять років ЗСУ отримали від "Укроборонпрому" 26 тис. одиниць зброї і техніки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram