ГоловнаСуспільствоЖиття

У Маріуполі показали інклюзивний спектакль за мотивами Льюїса Керролла

Знайти в місті транспорт для візочників виявилося непросто.

Фото: Іван Станіславський

9 лютого на сцені Драматичного театру в Маріуполі пройшов спектакль інклюзивного театру "Краще разом" за мотивами поеми Льюїса Керролла "Полювання на Снарка".

Театр "Краще разом" приїхав до Маріуполя з Кривого Рогу. Цей проект - результат співпраці трьох організацій: ШETER+ (Кривий Ріг, Україна), Roundhouse і Lyric Hammersmith (Лондон, Великобританія). "Ми - студенти і кондитери, на інвалідних візках і на підборах, вихователі та інженери, з синдромом Дауна та з аутизмом, школярі і продавці, незрячі і зрячі, психологи і фрілансери, електромонтери та соціальні педагоги, з ДЦП і з почуттям гумору, юристи і хореографи - створюємо інклюзивний творчий проект, тому що віримо, що "Краще разом", - так кажуть про себе учасники колаборації.

Фото: Іван Станіславський

Як літературну основу використали переклад Юрія Лисенка. У постановці можна почути композиції "ДахаБраха" Dakh Daughters, а також фонові треки від Олександра Романча. Творчій команді вдалося створити оригінальну і видовищну постановку.

З близько сорока осіб, задіяних у проекті, половина має інвалідність. І це стало випробуванням для Маріуполя - знайти низькопідлоговий транспорт для перевезення артистів виявилося непросто, а пристосованих для візочників готелів у Маріуполі немає взагалі. Єдиним у місті доступним для маломобільних людей залом виявився драмтеатр.

Раніше в Маріуполі вже проходили інклюзивні постановки. На базі БК "Молодіжний" було здійснено державний грантовий проект - балет "Лускунчик", розрахований на три роки. Він дозволив дітям з обмеженими можливостями брати участь у театральних постановках. Перший показ цього проекту відбувся 25 грудня минулого року.

Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram