ГоловнаСуспільствоПодії

Крищенко вибачився за поведінку поліції під час затримання активістів під райвідділом у Києві

Співробітника, який кричав "Лежати, бандеро", покарають.

Крищенко вибачився за поведінку поліції під час затримання активістів під райвідділом у Києві
Андрей Крищенко
Фото: npu.gov.ua

Співробітник поліції, який вигукував образи під час затримання активістів біля райвідділу в Києві, буде встановлений і притягнутий до відповідальності. Про це заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко під час брифінгу щодо вчорашніх подій біля Подільського управління поліції, повідомляє УНН.

"Щодо образливого висловлювання, яке допустив наш співробітник: я особисто, як керівник поліції Києва хочу вибачитися перед суспільством за дії цього співробітника. Я особисто через своє переконання і розуміння ситуації в Україні вважаю це неприпустимим. Безумовно, цей працівник буде покараний", - сказав глава Нацполіції.

За словами Крищенка, крім образливого висловлювання, правоохоронці вживали нецензурну лексику.

"Ми встановимо цю особу, коли вивчимо відео покадрово, і її буде притягнуто до відповідальності, як і керівників, можливо, і я буду притягнутий, тому що такого не повинно бути", - сказав він.

Нагадаємо, вчора співробітники поліції затримали щонайменше 50 осіб у центрі Києва. 10 з них перед мітингом Юлії Тимошенко - вони готувалися розгорнути акцію на підтримку Катерини Гандзюк. Ще 40 - біля райвідділу, куди прибули соратники затриманих. Затримання біля райвідділу відбувалося в жорсткій формі, із застосуванням сльозогінного газу.

Деякі правоохоронці, за словами активістів, під час затримання під райвідділом кричали "Лежати, бандеро".

В результаті близько 20 активістів отримали поранення, поліція повідомила про трьох госпіталізованих правоохоронців. Вночі всіх затриманих відпустили.

Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення поліцейськими повноважень. У поліції заявили про порушення кримінальної справи за спробу захоплення райвідділу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram