ГоловнаСуспільствоЖиття

Будинок Авакова обстріляли салютами

Активісти вимагали назвати замовників убивства Каті Гандзюк і відпустити затриманих соратників.

Активісти на знак протесту проти затримання учасників акції "Хто замовив  Катю Гандзюк?" обстріляли із салютних установок спецкомлекс "Фортеця", де мешкає міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє РБК-Україна.

Активисты под домом Авакова
Фото: rbc.ua
Активисты под домом Авакова

Близько 21:00 люди біля будинку Авакова влаштували мітинг з вимогою розслідувати вбивство херсонської активістки, у ході якого зробили на паркані напис "БЮТ замовив Гандзюк". А після цього запалили фаєри, скандуючи "Хто замовив Катю Гандзюк?" і "Свободу політв'язням". 

Салют под домом Авакова
Фото: rbc.ua
Салют под домом Авакова

Надпись на заборе
Фото: rbc.ua
Надпись на заборе

Після цього вони повернулися до райвідділу, де перебувають їхні затримані раніше соратники.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

На початку грудня генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук (виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор). Однак замовника так і не було названо.

Сьогодні вдень перед мітингом Юлії Тимошенко на Контрактовій площі поліція затримала близько 10 активістів. Організатори акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" збиралися розгорнути на мітингу лідера "Батьківщини" плакати, присвячені Гандзюк. Поліція заявляє, що в затриманих виявлено пістолет і холодну зброю. Їх помістили в Подільський РВП.

Пізніше біля будівлі поліції сталася сутичка між присутніми під відділом поліції активістами й силовиками, у ході якої співробітники поліції, застосувавши силу, затримали ще 40 осіб.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом перевищення повноважень співробітниками поліції  під час акції під Подільським райвідділом. За фактом порушення відкрито  кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram