ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 9 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі

Один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, двоє отримали поранення.

Бойовики 9 разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі
Фото: Макс Левин

Упродовж минулої доби, 8 лютого, російські окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в тому числі два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як повідомили в штабі ООС, в смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" обстріли позицій наших захисників велися: з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі селища Водяне; з гранатометів і великокаліберних кулеметів - в районі Павлополя; двічі з автоматичних гранатометів, стрілецької зброї, а також зафіксовано роботу ворожого снайпера - в районі Авдіївки.

"У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник обстріляв наші позиції: тричі з мінометів калібру 82 мм, з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі селища Кримське; з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї - в районі хутора Вільний; з гранатометів - в районі селища Зайцеве", - йдеться в повідомленні.

Внаслідок обстрілу російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув і двоє отримали поранення.

Підрозділи, що оборонялися, придушували ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, 8 лютого, шість окупантів знищено і семеро отримали поранення.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Українські захисники продовжують контролювати супротивника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умови припинення вогню, додали в штабі ООС.

Раніше повідомлялося, що в Донецькій області двоє військових намагалися продати автомат і кулемет, списані як бойова втрата в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram