ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав Київраду облаштувати майданчики для дитячих колясок біля амбулаторій

Частину батьківського позову суд відхилив.

Суд зобов'язав Київраду облаштувати майданчики для дитячих колясок біля амбулаторій
Фото: Макс Левин

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Київську міську раду облаштувати майданчики для дитячих колясок біля амбулаторій, які підпорядковані Святошинському центру первинної медико-санітарної допомоги №1 та Дарницькій поліклініці №2. Таке рішення суд прийняв 7 лютого, розповіла LB.ua юрист Юлія Науменко.

Науменко представляла в суді трьох позивачів - Валерію Кошель, Олену Репінецьку і Поліну Шадріну. Вони вимагали не тільки облаштувати майданчики, а й скасувати заборону заходити в приміщення з дитячими колясками. Батьки стверджували, що така заборона діяла, крім двох згаданих медустанов, ще й у Голосіївській поліклініці №2. Однак остання облаштувала майданчик для дитячих колясок на вулиці.

Апеляційний суд задовольнив позов лише частково на відміну від Окружного суду, який позов повністю відхилив. За словами Юлії Науменко, батьки мають намір іти в касаційну інстанцію, щоб скасувати ще й заборону заходити з колясками в медичні установи. Міністерство охорони здоров'я підтримало позов батьків, назвавши дії керівників медустанов дискримінацією.

Детальніше про конфлікт читайте в матеріалі Діани Буцко "Дитячим коляскам тут не місце".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram