ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ проведе перевірки пожежної безпеки в складських приміщеннях

У столиці розташовано 615 небезпечних об'єктів.

Київ проведе перевірки пожежної безпеки в складських приміщеннях
Пожар на складе у метро "Лесная"
Фото: ГосЧС

Київська міська державна адміністрація має намір ініціювати проведення позапланових перевірок стану пожежної безпеки на складах і інших об'єктах з підвищеною пожежною небезпекою. Про це сьогодні на брифінгу повідомив начальник управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

"Керівництво міста вживатиме жорстких заходів до балансоутримувачів таких приміщень, складів, підприємств, особливо потенційно небезпечних підприємств. Будемо давати доручення на позапланові перевірки таких підприємств у питанні пожежної та техногенної безпеки", - сказав Ткачук.

Щорічно комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій стверджує список потенційно небезпечних об'єктів, і зараз їх налічують 615, у тому числі 29 хімічно небезпечних підприємств.

Ткачук зазначив, що адміністративний штраф за порушення правил пожежної безпеки на цей момент становить 1 700 гривень, і власники приміщень і підприємств часто ігнорують зауваження ДСНС і не вживають заходів, щоб усунути недоліки, які можуть призвести до пожежі чи інших нещасних випадків.

Нагадаємо, минулого тижня в районі станції метро "Лісова" у Києві виникла пожежа на складі пластику і картону, яку рятувальники гасили близько 27 годин.

Торік ДСНС провела позапланові перевірки торгово-розважальних центрів, лікарень, шкіл, дитсадків та інших об'єктів масового перебування людей. Керівників 97% перевірених об'єктів притягнули до адміністративної відповідальності, ДСНС подала 913 позовів на закриття об'єктів через невиконання норм пожежної безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram