ГоловнаСуспільствоЖиття

Поплічниця терористів "ДНР" здалася українській владі через хворобу дитини

Жінка впродовж 4 років працювала в охороні виправної колонії.

Поплічниця терористів "ДНР" здалася українській владі через хворобу дитини
Фото: Cxid.info

У Донецькій області поплічниця терористів "ДНР" прийшла з повинною до правоохоронців. Про це повідомляє регіональне управління поліції.

32-річна мешканка окупованої території співпрацювала з терористами, виконуючи роботу молодшого інспектора охорони установ "ДНР". Щоб повернутися до мирного життя, жінка звільнилася і звернулася до співробітників КПВВ "Новотроїцьке".

Жінка пояснила, що впродовж 4 років вона працювала у виправній колонії служби виконання покарань "ДНР", але місяць тому змушена була звільнитися через хворобу дитини. Щоб придбати ліки для дитини, їй потрібно виїхати на підконтрольну Україні територію. Жінка висловила бажання співпрацювати з поліцією.

Стосовно жінки відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Якщо перевірка встановить, що під час перебування в лавах "ДНР" підозрювана не скоювала тяжких злочинів проти мирного населення, провадження може бути перекваліфіковане на ч. 6 ст. 260 КК України, яка дозволяє звільнити колишніх терористів від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, минулого тижня бойовик "ДНР", видворений із Росії, отримав чотири роки в'язниці, три з яких йому "списали" за "законом Савченко".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram