ГоловнаСуспільствоЖиття

Військові затримали чоловіка, який запускав безпілотник над військовою частиною в Херсонській області

Порушник розповів, що БПЛА - "його хобі".

У Херсонській області військовослужбовці затримали чоловіка, який запускав безпілотний літальний апарат над територією військової частини.

Про це повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ.

"Незважаючи на численні попередження про заборону застосування БПЛА різних типів над режимними об'єктами, такі порушення відбуваються. Так, 30 січня близько 15:00 на Херсонщині над військовою частиною Повітряних сил ЗСУ виявлено безпілотний літальний апарат типу «крило»", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що черговий підрозділу знайшов і затримав чоловіка, вилучив у нього пульт управління і сам безпілотник.

Фото: facebook.com/kpszsu

На БПЛА була встановлена камера з високою роздільною здатністю. Оператор - житель Херсона 1994 р.н., працівник ІТ-компанії. Чоловік розповів, що безпілотники - його хобі, а цей він виготовив самостійно і вирішив випробувати його в місцевому парку (за 400 метрів від військової частини).

З чоловіком розмовляють правоохоронці.

"Командування Повітряних сил Збройних сил України звертається до громадян із застереженням: навіть в умовах мирного часу є дозвільна процедура, яка регламентує використання цивільними особами безпілотних літальних апаратів різних типів. У районі проведення навчань, над військовими частинами, а також об'єктами і полігонами всі виявлені БПЛА будуть знешкоджені. Осіб, які здійснювали запуск або які управляли цими БПЛА, затримуватимуть і притягатимуть до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - нагадали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше військові знешкодили безпілотник поблизу військового арсеналу.

У листопаді минулого року військові відкрили вогонь по безпілотниках, що літали над артскладами і були запущені для перевірки охорони.

Диверсія за допомогою безпілотника є однією з версій підпалу на складі боєприпасів в Ічні (Чернігівська область).

В Україні безпілотникам заборонено літати над промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин і т. д. Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізні дороги державного і регіонального значення, дороги державного значення і лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними. У Генштабі раніше пообіцяли збивати всі безпілотники, помічені над військовими частинами або полігонами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram