ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики не пропустили патруль СММ ОБСЄ в Горлівку

Бойовики не пропустили патруль СММ ОБСЄ в Горлівку
Фото: Макс Требухов

Збройні формування Російської Федерації і їхні найманці на Донбасі перешкоджають роботі міжнародних спостерігачів на тимчасово окупованій території. Про це повідомляє штаб ООС з посиланням на дані звіту СММ ОБСЄ за 29 січня 2019 року.

На блокпосту в місті Горлівка (на північному сході від Донецька) бойовик у камуфляжному одязі наказав патрулю місії покинути цей район, посилаючись на те, що його командира не повідомили про їхнє прибуття.

"Через певний час інший бойовик у камуфляжному одязі повідомив спостерігачам місії про те, що він переговорив з "людьми з Донецька" і патруль міжнародних спостерігачів повинен покинути цей район. Окрім того, він зазначив, що спостерігачі СММ не мають права перебувати на блокпості і спілкуватися там з присутніми цивільними особами", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК відреагувала на дії бойовиків і заявила, що такі провокаційні дії російсько-окупаційних військ стосовно легітимної діяльності патрулів СММ ОБСЄ неприпустимі.

"Свої підступні дії збройні формування Російської Федерації і їхні найманці на Донбасі намагаються приховати від міжнародних спостерігачів, забороняючи їм здійснювати моніторинг під приводом того, що на цих ділянках нібито триває "розмінування" або відсутні "накази від їхнього командування", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, українська сторона СЦКК повідомляла, що військову техніку з боку збройних формувань Російської Федерації розміщують із порушенням лінії відведення тяжкого озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram