ГоловнаСуспільствоПодії

У Кривому Розі через повідомлення про мінування евакуювали шість шкіл (оновлено)

Причиною "мінування" міг стати конфлікт школярки з вчителькою.

У Кривому Розі через повідомлення про мінування евакуювали шість шкіл (оновлено)
В Кривом роге "заминировали" шесть школ
Фото: dp.npu.gov.ua

У Кривому Розі правоохоронці перевіряють інформацію про замінування шести шкіл.

Про це повідомляють на сайті поліції Дніпропетровської області.

"Інформація про замінування надійшла 30 січня близько 10 ранку. Для перевірки приміщень та прилеглої до шкіл території на місце виїхала слідчо-оперативна група поліції, кінологи і вибухотехніки. З навчальних закладів евакуювали учнів і працівників", - йдеться в повідомленні.

Про наявність будь-яких вибухонебезпечних речей не повідомляють.

Фото: dp.npu.gov.ua

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Фото: dp.npu.gov.ua

Оновлення. Міське видання "Перший Криворізький" опублікувало текст записки з інформацією про замінування.

"Добрий день. Ми раді повідомити, що ваші школи сьогодні вибухонебезпечні. Я б на вашому місці (поки всі живі і здорові) подякувала Латиш Антоніні Анатоліївні. Саме вона штовхнула нас на такий серйозний вчинок. Ми не хочемо, щоб діти страждали від маразму вчителів. Ця вибухова реформа допоможе нам позбутися від старої школи, просоченої старими вчителями з маразмом і психозом. У вас є час сказати «спасибі, Тоня», адже події відбудуться сьогодні 30.01 о 14:00. До речі, заряджена тільки одна з ваших шкіл. Так буде цікавіше шукати. Латиш, Тоня, якщо тобі дали це прочитати, то, думаю, ти усвідомлюєш за що. Треба було поводитися гідно вчителя. Аллах Акбар!"

Записка про мінування шкіл у Кривому Розі
Фото: "Перший криворізький"
Записка про мінування шкіл у Кривому Розі

Раніше в youtube було опубліковано відео учениці, з якою нібито розмовляє вчителька школи №130 Антоніна Латиш. Дівчинка передала заяву на ім'я директора, де батьки просять дозволити доньці бути відсутньою на заняттях за сімейними обставинами. На відео зафіксовано, що нібито саме Антоніна Латиш кричить на цю ученицю і ображає її.

На 14:20 інформації про результати перевірки в школах ще немає.

Оновлення 16:20. Кінологічні групи повністю перевірили школи №130, №122 і №14, вибухонебезпечних предметів не виявили. Вибухотехніки продовжують перевіряти навчальні заклади №95, №88, №91.

Оновлення 22:58. Поліція не знайшла вибухівки в жодній з шести "замінованих" шкіл Кривого Рогу. Перевірки завершилися близько 19.30. З цих шкіл евакуювали майже 7,5 тис. школярів і персоналу, повідомили Укрінформу в Криворізькому міському відділі Нацполіції.

Поліція встановлює особу аноніма, який відправив повідомлення про "замінування" шкіл. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності).

Попередньо встановлено, що причиною "мінування" міг стати конфлікт школярки з вчителькою. Момент активного "виховання" хтось із школярів зняв і виклав в інтернет.

У Долгінцевському районному відділі освіти і в департаменті освіти і науки виконкому Криворізької міськради заявили, що вчителька зараз перебуває на лікарняному, вирішується питання про винесення їй догани або звільнення з роботи.

Нагадаємо, в лютому минулого року два шестикласники повідомили про "замінування" школи в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram