ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд скасував УДЗ засудженого за корупцію екс-судді Зварича

"Спроби Зварича поновитися на посаді судді не підтверджують його сумлінного ставлення до праці".

Апеляційний суд скасував УДЗ засудженого за корупцію екс-судді Зварича
Игорь Зварич
Фото: tsn.ua

Апеляційний суд скасував умовно-дострокове звільнення колишнього судді та голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря Зварича, засудженого за корупцію.

Про це повідомила прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

Відзначають, що колегія суддів розглянула скаргу прокурора Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури на рішення Галицького райсуду Львова від 11 липня 2018 року - про умовно-дострокове звільнення Зварича. Його звинувачували в тому, що в період з 2007-го по 2008 рік він отримав 963 тис. гривень хабарів.

Рішенням Оболонського районного суду Києва від 19 вересня 2011 року Зварича було засуджено до 10 років в'язниці.

Постановою Оболонського райсуду Києва від 30 грудня 2015 року тюремний термін Зваричу перерахували за "законом Савченко", і він вийшов з-під варти.

Також встановлено, що з 22 січня 2016 року Зварич перебував на обліку в Галицькому районному секторі з питань пробації. Термін відбування покарання завершувався 10 січня 2019 року, але в липні 2018 року начальник центру пробації зробив подання до суду про звільнення Зварича за умовами УДЗ.

"Суд першої інстанції виходив з того, що засуджений відбув більш ніж 3/4 строку додаткового покарання, сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Своє рішення місцевий суд обґрунтував тим, що останній (Зварич) надавав безкоштовну правову допомогу громадянам, а також оскаржив постанову про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду, тобто вчиняє дії, спрямовані на відновлення на роботі", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Апеляційний суд не погодився з таким рішенням. Він зазначив, що спроби Зварича поновитися на посаді судді не підтверджують його сумлінного ставлення до праці. За таких обставин колегія суддів дійшла висновку, що апеляційну скаргу прокурора слід задовольнити, а постанову Галицького райсуду - скасувати.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича за звинуваченням у хабарництві в грудні 2008 року. Під час обшуків у кабінетах і квартирах судді та його шістьох колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень.

Суддя заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти малозабезпеченим, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював.

За словами Зварича, частина грошей потрапила до нього в кабінет у результаті "колядування" і "засівання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram