ГоловнаСуспільствоЖиття

Юридичне оформлення ПЦУ завершиться найближчим часом, - митрополит Епіфаній

Зокрема, буде зареєстровано керівний орган - Київську митрополію.

Юридичне оформлення ПЦУ завершиться найближчим часом, - митрополит Епіфаній
Митрополит Епифаний
Фото: wikiwand.com

Голова Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що найближчим часом завершиться юридичне оформлення Церкви, зокрема, буде зареєстровано керівний орган - Київську митрополію.

Про це він заявив журналістам перед початком форуму "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом", передає "Інтерфакс-Україна".

"Днями ми завершуємо юридичне оформлення, тобто буде зареєстровано керівний орган - Київську митрополію. Відповідно, інші єпархії будуть вносити зміни до статуту, і ті парафії, які переходять з Російської православної церкви в єдину Помісну православну церкву, будуть юридично приєднуватися до нової структури", - сказав голова ПЦУ.

За словами митрополита Епіфанія, після його інтронізації як предстоятеля ПЦУ, коли він набуде усіх прав, будуть створені відповідні органи, пройде перше засідання Священного синоду, "на якому ми сформуємо керівний склад Церкви".

Відповідаючи на питання про те, скільки парафій уже перейшло в ПЦУ, він сказав: "Уже понад 100".

Митрополит Епіфаній також зазначив, що запрошений на форум як гість.

Інтронізація голови ПЦУ відбудеться 3 лютого.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Києві пройшов Об'єднавчий собор, на якому була створена Православна церква України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

17 січня Рада прийняла законопроект №4128-д про підпорядкованість релігійних громад. Він передбачає, що парафія може прийняти рішення про перехід в іншу церкву двома третинами кворуму. 28 січня президент Петро Порошенко підписав цей закон, він набуде чинності після опублікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram