ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаївській області жінка врятувала двох дітей, які провалилися під лід

Фото: mk.dsns.gov.ua

У Миколаївській області жінка врятувала з ополонки двох дітей, які провалилися під лід. Про це повідомляє регіональне управління ДСНС.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Інцидент стався в неділю, 27 сiчня, в Снігурівці. Троє дітей гралися на березі річки Інгулець, а потім вийшли на лід. 10-річна Аня Євдокимова кинула на лід шапку молодшого брата, а коли 8-річний Данило побіг за нею, то провалився під кригу. Злякавшись за брата, дівчинка кинулася в воду, а іншому хлопчикові, Андрію, крикнула бігти до будинків і кликати дорослих.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Крики дітей почула Таміла Чернюк, що живе неподалік. Вона вибігла до річки, кинулася в ополонку і по одному витягла дітей на лід, наказавши їм повзти до берега. На березі забрала дітей додому і викликала для них медиків. На місце НП також прибули рятувальники і поліція. На щастя, діти не постраждали.

"Мною керував материнський інстинкт. Без роздумів, так прямо в халаті, я кинулася до дітей. Тільки в голові промайнула думка, чи зможу потім вибратися сама, тому прокричала Андрієві, щоб кликав дорослих. А все промайнуло дуже швидко. У Данила зовні були ознаки переохолодження, вони удвох трималися ручками за лід, як з'ясувалося не вміють плавати. Його підсадила на лід першим, а за ним і Аню", - розповіла Чернюк.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Рятувальники ДСНС вручили Тамілі Чернюк лист подяки.

Фото: mk.dsns.gov.ua

Нагадаємо, в Одеській області рятувальники зняли чотирьох дітей з крижини, що дрейфувала за півкілометра від берега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram