ГоловнаСуспільствоЖиття

Шеф-редактора "Новин UA: Вінниця" звільнили за хвалебний сюжет про УПЦ МП

Автор сюжету про приїзд до міста архієпископа УПЦ МП Варсонофія отримав догану.

Шеф-редактора "Новин UA: Вінниця" звільнили за хвалебний сюжет про УПЦ МП
В сюжете шла речь о приезда в город архиепископа УПЦ МП Варсонофия
Фото: facebook.com/SuspilneTV

Шеф-редактор новин вінницької філії Національного суспільного телебачення України (НОТУ) "Новини UA: Вінниця" звільнений за згодою сторін через хвалебний сюжет про Московську церкву.

Про це повідомляє Detector Mmedia.

Зазначається, що автор сюжету "про приїзд у місто архиєпископа УПЦ МП Варсонофія, який прибув для постійного служіння замість митрополита Вінницького і Барського Симеона" отримає догану, а шеф-редактор - звільнений за згодою сторін.

У НСТУ зазначили, що в сюжеті "не був дотриманий баланс думок, були порушені журналістські стандарти точності і повноти подання інформації".

"Матеріал однобокий і компліментарний, має велику кількість узагальнень і не висвітлює жодної іншої позиції, окрім позиції Української православної церкви Московського патріархату. Зокрема, в сюжеті не подана критично важлива інформація про приєднання до Православної церкви митрополита Симеона і не наведено факти, що передували приїзду архієпископа Варсонофія у Вінницю", - йдеться в повідомленні.

Сюжет вийшов 18 грудня в ефірі телевізійної програми "Новини", а також у випуску новин на хвилях "Українського радіо. Вінниця".

Нагадаємо, раніше священик колишньої УПЦ МП отримав термін за співпрацю з бойовиками "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram