ГоловнаСуспільствоОсвіта

Київ платитиме дитячим садкам 2,5 тис. грн за кожну дитину-киянина

Реалізується принцип "Гроші ходять за дитиною".

Київ платитиме дитячим садкам 2,5 тис. грн за кожну дитину-киянина
Фото: lvivpost.net

З 1 січня в Києві набуло чинності рішення Київради №1369/5433 "Про затвердження нового порядку здійснення видатків на дошкільну освіту фінансового нормативу бюджетного забезпечення". Згідно з цим порядком, з міського бюджету дитячим садкам буде перераховуватися певна сума - норматив бюджетного забезпечення - за кожну дитину-киянина щомісяця.

Як розповів LB.ua радник заступника голови КМДА Андрій Мірошниченко, у 2019 році ця сума складе 2,5 тисячі гривень.

Усі комунальні садки Києва щомісяця отримуватимуть по 2,5 тисячі гривень за кожну дитину, яка в них числиться, плюс гроші зі стабілізаційного фонду, сума залежить від потреб і видатків установи.

Нововведення торкнеться і приватних садочків. Батьки можуть укласти тристоронній договір з приватним дитсадком і районним управлінням освіти - і частину оплати (2,5 тисячі гривень щомісяця) візьме на себе міський бюджет. Наприклад, якщо садок коштує 8 тис. грн на місяць, то після укладення договору батьки платитимуть 5,5 тис. грн. Щоб укласти такий договір, батьки повинні звернутися до адміністрації свого садка. Але це можливо, тільки якщо дитина має київську реєстрацію.

Що буде з оплатою за тих дітей, які не мають київської прописки, в КМДА ще не вирішили. Розглядають кілька варіантів, про які можна прочитати в тексті "Дитячі садки - киянам. Про нові правила прийому до садочків і гроші, які ходять за дитиною".

Точно відомо, що для тих дітей, які вже відвідують комунальні дитячі садки в Києві, жодних змін в оплаті не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram