ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт 20 українським морякам (оновлено)

Засідання щодо чотирьох моряків відкладено на 9:00 16 січня.

Суд продовжив арешт 20 українським морякам (оновлено)
Суд РФ рассматривает продление ареста военнопленных моряков
Фото: tass.ru

Лефортовський суд Москви продовжив термін арешту вісьмом українським морякам, захопленим російськими прикордонниками неподалік від Керченської протоки.

Про це повідомляє ТАСС.

Зазначають, що Роман Мокряк, Андрій Оприско, Євген Семидоцький, Сергій Цибізов, Богдан Головаш, Сергій Попов, Володимир Терещенко й Андрій Шевченко залишаться під вартою до 24 квітня.

Засідання проходили в закритому режимі для слухачів, представників ЗМІ пустили тільки на оприлюднення резолютивної частини.

Оновлення. Лефортовський суд Москви продовжив арешт 12 українським морякам до 24 квітня 2019 року. Про це повідомляють у Twitter Об'єднаної Групи Громадського Спостереження за дотриманням конституційних свобод.

"...Власюк Михайло, Гриценко Денис, Зінченко В'ячеслав, Драч Андрій теж залишаться в СІЗО до 24 квітня", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. "Для Будзила Юрія, Небилиці Богдана, Чуліби Сергія, Без'язичного Юрія суддя Галімова також продовжила термін утримання під вартою до 24 квітня", - повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод в РФ.

Оновлення 20:52. Суд продовжив до 24 квітня арешт ще чотирьом українським морякам, захопленим Росією в Керченській протоці.

"Мельничук Олег, Артеменко Андрій, Ейдер Андрій і Сорока Василь за рішенням судді Канєвої залишаються в СІЗО до 24 квітня", - повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод Росії у Twitter.

Фото: twitter.com/OgonWatch

Оновлення 22:02. Щодо моряків Лісового, Безпальченка, Варімеза і Костишина судове засідання відкладено до 9:00 16 січня, повідомляє Об'єднана група громадського спостереження за дотриманням конституційних свобод Росії.

Також уточнюється, що Олегу Мельничуку, Андрію Артеменку, Андрію Ейдеру і Василю Сороці продовжили термін до 26 квітня, тому що через поранення спочатку під варту їх взяли на два дні пізніше.

Нагадаємо, сьогодні Лефортовський районний суд Москви в закритому режимі розглядає питання продовження арешту 24 українських моряків.

Перед цим суд розглянув низку клопотань від захисту. При цьому українців "розбили" на четвірки, щоб рішення в кожному випадку приймав інший суддя.

24 українських моряки були захоплені в полон російським прикордонниками 25 листопада 2018 року. Окупаційний суд Криму заарештував їх до 24 січня, після чого РФ етапувала українців до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram