ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ назвало області, де почнеться впровадження телемедицини

Терміни початку дистанційних консультацій не вказані.

МОЗ назвало області, де почнеться впровадження телемедицини
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк заявляє, що впровадження телемедицини в сільській місцевості почнеться в 5 областях - Харківській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській і Рівненській. Про це він повідомив сьогодні під час селекторної наради.

Консультації будуть проводити віддалено з приводу кардіологічних, ендокринологічних, пульмонологічних і дерматологічних захворювань. Для цього сімейний лікар повинен буде зв'язатися з потрібним фахівцем в обласному медичному закладі.

Точної дати впровадження телемедицини поки що не називають.

За даними Ковтонюка, рівень оснащення комп'ютерами закладів первинної медичної допомоги становить 97%.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Міністерство охорони здоров'я, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Світовий банк і Міністерство закордонних справ Канади підписали меморандум співпраці щодо впровадження телемедицини в українських селах.

Телемедицина у визначенні МОЗ України - це комплекс технологій і заходів під час надання медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв'язку, у вигляді обміну електронними повідомленнями, в тих випадках, коли відстань є критичним чинником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram