ГоловнаСуспільствоЖиття

У Житомирській та Волинській областях священиків РПЦ не пустили до храмів

Церковні громади ухвалили рішення про перехід до помісної церкви.

У селі Ворсівка Малинського району Житомирщини, громада якого першою в області заявила про перехід до Православної церкви України, люди не пустили до храму священиків колишньої УПЦ Московського патріархату.

Про це у Facebook у групі "Малинчани" повідомив користувач Євген Копневич.

Фото: facebook.com/evgeniy.kupnevsch

"Сьогодні громада села Ворсівка Малинського району за підтримки Спілки ветеранів АТО "Схід", активістів та інших небайдужих громадян не допустила проведення служби в храмі села попами московської церкви. Попи провели богослужіння та співали на дорозі", - повідомив Копневич.

За його словами, за ходом подій стежила поліція. Проведення мирної акції завершилося спільним виконанням Гімну України. 

Фото: facebook.com/evgeniy.kupnevsch

Тим часом у селі Красноволя Маневицького району Волині громада, яка перейшла до ПЦУ, не пустила до Свято-Михайлівського храму єпископа Нафанаїла та інших священиків УПЦ МП, повідомив глава Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк.

"Сьогодні (13 січня - ред.) у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України, приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священиками, я так розумію, щоб показати, що жодного переходу немає. Але до храму місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалася", - написав він у Facebook.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко запропонував РПЦ показати свій томос.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram