ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські лікарі не виявили онкозахворювання у Клиха, - омбудсмен РФ

Український політв'язень підозрює у себе рак шкіри.

Російські лікарі не виявили онкозахворювання у Клиха, - омбудсмен РФ
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Діагноз раку шкіри, який підозрював у себе політв'язень в Росії Станіслав Клих, російські лікарі не підтвердили. Про це Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила в бесіді з омбудсменом України Людмилою Денісовою

"За словами Москалькової, уповноважений з прав людини Челябінської області повідомила їй, що Станіславу зробили всі необхідні аналізи і діагноз на рак, який він підозрює у себе, не підтверджується. Буду звертатися до консула для перевірки цієї інформації", - зазначила Денісова.

Нагадаємо, Клих перебував у психлікарні Магнітогорська з кінця червня. Сам він заявляв, що згоди на госпіталізацію не давав. 7 серпня українського політв'язня повернули в колонію.

У травні 2016 року верховний суд Чечні засудив Станіслава Клиха і Миколу Карпюка до 20 і 22,5 років ув'язнення в колонії суворого режиму нібито за участь у банді, вбивстві і замаху на вбивство російських військовослужбовців. За версією російського слідства, Клих і Карпюк під час Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ.

Міністерство юстиції України неодноразово надсилало РФ запити про передавання Карпюка і Клиха.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram