ГоловнаСуспільствоПодії

Українські моряки, що вижили під час катастрофи суховантажу в Чорному морі, прибули в Одесу

Вони п'ять годин протрималися в крижаній воді в очікуванні рятувальників.

Українські моряки, що вижили під час катастрофи суховантажу в Чорному морі, прибули в Одесу
Сухогруз с украинцами на борту затонул в Черном море 7 января
Фото: ukrinform.ua

Семеро українців - членів екіпажу суховантажу "Volgo-Balt 214", що затонув у Чорному морі неподалік від узбережжя Туреччини, - прибули зі Стамбула в аеропорт Одеси. Про це повідомляє Укрінформ.

"Довелося провести близько чотирьох годин у крижаній воді, поки до місця аварії судна прибули вертольоти турецьких рятувальників. На той час майже половина членів екіпажу загинула", - сказав Яценко.

Моряки Євген Ільченко, Денис Скачко, Станіслав Шевчук, Павло Мельниченко, Олег Геращенко, Євген Яценко і кок Тетяна Будко поки не коментували обставин трагедії.

Нагадаємо, 7 січня в Чорному морі неподалік від берегів Туреччини затонуло судно "Волго-Балт 214", яке перевозило вугілля.

Всього на судні перебувало 13 членів екіпажу, з яких 11 - українці, ще двоє - азербайджанці. За даними турецької влади, в результаті трагедії загинули шестеро людей. Решту вдалося врятувати за допомогою вертольотів, човнів і літака - ті, що зазнали аварії, п'ять годин протрималися в крижаній воді.

В результаті аварії судна загинули чотири українці: 37-річний житель міста Вилкове старший механік Дмитро Крепець, житель Одеської області електромеханік Володимир Овдієнко, його тіло не знайшли, Ростислав В'язівський і Руслан Боднік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram