ГоловнаСуспільствоЖиття

Після закінчення воєнного стану в Україну не пустили 800 росіян

Прикордонники продовжують здійснювати посилені заходи з перевірки іноземних громадян.

Після закінчення воєнного стану в Україну не пустили 800 росіян
Украинские пограничники
Фото: oleg-leusenko.livejournal.com

Понад 800 громадян Російської Федерації не пустили в Україну після закінчення дії воєнного стану.

Про це повідомляють на сайті Держприкордонслужби.

"Після припинення воєнного стану прикордонники продовжують здійснювати посилені заходи з перевірки в'їзду іноземних громадян в Україну. Так, з 26 грудня більш ніж 800 громадянам РФ відмовлено у пропуску", - йдеться в повідомленні.

Прикордонники нагадали, що під час перетину кордону іноземцями й особами без громадянства, у тому числі громадянами РФ, вони постійно відокремлюють групи ризику і проводять додаткові заходи, щоб не допустити в Україну осіб, які можуть бути причетні до провокаційних дій.

Нагадаємо, воєнний стан вводили з 28 листопада на 30 діб у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській і Чернігівській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Таке рішення було прийнято в зв'язку з актом збройної агресії Росії в районі Керченської протоки та загрозою масштабного вторгнення на тлі окупації Криму та частини Донецької та Луганської областей.

У зв'язку з воєнним станом Держприкордонслужба України посилила заходи контролю на кордоні і обмежила в'їзд у країну громадян РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років. Обмеження залишилися чинними і після закінчення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram