ГоловнаСуспільствоВійна

Матіос пригрозив дістати Гіркіна, "як євреї Ейхмана"

Головний військовий прокурор пропонує затримати колишнього ватажка "ДНР" у Росії.

Матіос пригрозив дістати Гіркіна, "як євреї Ейхмана"
Анатолий Матиос
Фото: ТСН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос вважає за можливе для українських правоохоронців затримати колишнього лідера бойовиків, екс-"міністра оборони ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) на території Російської Федерації.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

Матіос нагадав, що українська прокуратура раніше викликала Гіркіна на допит. Гіркін у відповідь написав у своєму блозі, що "з великим задоволення відвідав би місто Київ, вул. Авіаконструктора Антонова, будинок 2-А, якби була така можливість", але на цей період у нього "інші плани".

"Волхв-страждалець за царя і вітчизну Гіркін-Стрєлков через поребрик чхнув у бік військової прокуратури. Ми можемо дістати цього "покидька-страждальця", як євреї Ейхмана. Ми точно можемо гарантувати йому справедливий суд у Києві", - прокоментував повідомлення Матіос.

Він також не відкидає, що Гіркіна у найближчому майбутньому можуть ліквідувати російські спецслужби.

"Але він чекає від Кремля якусь отруту на кшталт «Новачка». Десь у третьосортній сауні, під горілку... Як « дочекалися» його поплічники Гіві-Моторола-Захарченко", - додав Матіос.

Нагадаємо, Гіркін, відомий під псевдонімом "Ігор Стрєлков", упродовж декількох місяців був командиром бойовиків у місті Слов'янську й очолював сили "народного ополчення" в Донецьку, а також був "міністром оборони" бойовиків.

Після звільнення Слов'янська від сепаратистів і російських бойовиків Гіркін утік з України, а пізніше заявив, що не повернеться в "ДНР". Гіркін також першим повідомив про те, що бойовики збили пасажирський літак Малайзійських авіаліній над Донбасом, вважаючи його українським військовим літаком.

Після втечі Гіркін повідомив російські ЗМІ, що проект "Новоросія" повністю закритий, а ватажки донецьких і луганських терористів також готові тікати в Росію.

21 травня 2014 року Генеральна прокуратура України відкрила проти нього кримінальне провадження за підозрою в створенні терористичної групи чи терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3), організації масових заворушень (ч. 1 ст. 294), скоєнні теракту (ч. 1 ст. 258). 10 січня 2019 року ГПУ викликала Гіркіна на допит і опублікувала відповідну повістку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram