ГоловнаСуспільствоЖиття

У Конотопі переганяли склоомивач для виробництва алкоголю

Прокуратура накрила цех і вилучила 20 тонн фальсифікату.

Прокуратура Сумської області затримала організатора підпільного цеху алкогольних напоїв. Під час обшуків у незаконному цеху виявили більш ніж 20 тонн фальсифікованого алкоголю, повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

Вилучений спирт на місці виробництва алкогольного сурогату
Фото: Прокуратура Сумської області
Вилучений спирт на місці виробництва алкогольного сурогату

Інцидент стався в м. Конотоп. Жителі міста облаштували цех у нежитловому приміщенні, де налагодили перегонку технічної рідини з вмістом етилового спирту. Як сировину використовували автомобільний омивач скла. Алкогольну продукцію фасували й оптовими партіями реалізовували на території Київської та Сумської областей.

Прокуратура спільно з фіскальною службою провела низку обшуків за місцями виробництва і зберігання сурогату. Крім власне продукції, правоохоронці вилучили промислову установку для виготовлення спирту та інше обладнання, що забезпечує масове виробництво (фільтри, шланги, насоси, лічильники, тару тощо), а також вантажний автомобіль "Volvo".

Досудове розслідування триває, поліція розшукує співучасників злочину.

Нагадаємо, в 2016 році в Харківській області через отруєння сурогатним алкоголем померли 58 осіб, було зафіксовано більш ніж 130 випадків отруєння фальсифікатом. Організатором виробництва виявився 27-річний чоловік, його затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram