ГоловнаСуспільствоПодії

На шахті в Павлограді стався спалах метану, є поранені (оновлено)

Рятувальники підняли на поверхню 182 гірників.

На шахті в Павлограді стався спалах метану, є поранені (оновлено)
Шахта имени Героев космоса в Павлограде
Фото: NewsOne

На шахті імені Героїв космосу в Павлоградському районі Дніпропетровської області спалахнув метан. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Інцидент стався 10 січня о 21:15. Метан спалахнув на глибині 330 метрів на виїмковій ділянці 1130-ї лави. На місце події оперативно прибув воєнізований гірничо-рятувальний загін.

На поверхню підняли 182 шахтарів, загиблих немає, але через загоряння газу постраждало п'ятеро людей - їх відправили до лікарні. Прес-служба ДТЕК "Павлоградвугілля" повідомляє, що у постраждалих опіки 2-3 ступенів.

На шахті проводять роботи для ліквідації наслідків аварії, роботу шахти зупинено.

Оновлення. Троє постраждалих гірників перебувають у реанімації, їхній стан оцінюють як тяжкий. Ще двох постраждалих госпіталізовано в хірургічне відділення, повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху за статтею про порушення правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою.

Нагадаємо, у квітні 2018 року на шахті "Гвардійська" в Кривому Розі сталася аварія, в результаті якої один гірник загинув і ще одного госпіталізували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram