ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти перенесло зовнішнє оцінювання для дев'ятикласників на 7-8 років

Випускники 9 класів перейдуть на технологію ЗНО, ймовірно, разом з реформою старшої профільної школи у 2026-2027 навчальному році.

Міносвіти перенесло зовнішнє оцінювання для дев'ятикласників на 7-8 років
Фото: kiev.klichko.org

Міносвіти перенесло зовнішнє оцінювання для 9-класників у зв'язку з численними зверненнями учнів і їхніх батьків. Цього року випускники 9 класів будуть здавати підсумкову державну атестацію в письмовій формі, як і в попередні роки. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

"У 2019-му державну підсумкову атестацію за технологією ЗНО складатимуть лише учні 11-х класів, а також студенти вищих навчальних закладів (коледжі та технікуми) і професійної освіти, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти. Учні 9-х класів, як і в попередні роки, здавати ДПА в письмовій формі (не у формі ЗНО)", - сказано в повідомленні міністерства.

Повідомляють також, що перехід на зовнішнє оцінювання для дев'ятикласників може відбутися до початку реформи старшої школи за програмою "Нова українська школа", яка, зі свого боку, запланована не раніше від 2026-2027 навчального року. Тож дев'ятикласники почнуть здавати підсумкову атестацію за технологією зовнішнього оцінювання не раніш ніж через 7-8 років.

Для випускників 11 класів результати зовнішнього оцінювання будуть зараховуватися як оцінки підсумкової атестації з української мови, математики або історії України, а також з предмета, який випускник обрав для тестування самостійно.

Студенти установ вищої та професійної освіти складатимуть атестацію у формі ЗНО тільки з двох предметів: української мови і на вибір математики або історії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram