ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі Гандзюк встановлено всіх виконавців і організаторів, - Князєв

Голова Нацполіції не згоден з критикою неефективності розслідування.

У справі Гандзюк встановлено всіх виконавців і організаторів, - Князєв
Сергей Князев
Фото: police.gov.ua

Національна поліція заявляє, що підбурювачів нападу на виконувачку обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційну активістку Катерину Гандзюк встановлено та притягнуто до відповідальності. Про це голова Нацполіції Сергій Князєв сказав в інтерв'ю агентству "Українські новини".

"Усі ланки виконавців: співвиконавців, організаторів, співорганізаторів - були встановлені. Також були встановлені підбурювачі, деякі і притягнуті до відповідальності", - заявив Князєв.

Голова Нацполіції назвав домислами інформацію про родинні зв'язки підозрюваного в організації злочину Сергія Торбіна з одним із керівників поліції Херсона.

"Жодного офіційного свідчення, що офіцер поліції "прикривав" своєю посадою, своїми діями або бездіяльністю когось, немає. Жоден орган розслідування такого факту не встановив: ні Нацполіція, ні будь-який інший правоохоронний орган на сьогодні", - сказав голова Нацполіції.

Князєв також заперечує, що розслідування поліцією справи Гандзюк було неефективним.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона злочинці облили Гандзюк сірчаною кислотою, 4 листопада вона померла в лікарні. 9 листопада 2018 року Головне слідче управління Служби безпеки України отримало від Нацполіції це кримінальне провадження для розслідування і встановлення замовників злочину. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що слідство підозрює 12 осіб у замовленні вбивства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram