ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція Слов'янська за тиждень затримала 8 поплічників бойовиків

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Поліція Слов'янська за тиждень затримала 8 поплічників бойовиків
Фото: ТСН

У  Слов'янську Донецької області поліцейські за тиждень затримали вісім поплічників бойовиків.

Більшість з них несли службу на незаконних пропускних пунктах і виконували різні підсобні роботи, інформує прес-служба обласної поліції.

Затримані - жителі Слов'янська та Слов'янського району віком від 20 до 53 років. Разом з іншими жителями своїх населених пунктів вони добровільно рили окопи для бойовиків, чергували на блокпостах і облаштовували побут окупантів.

"При цьому, як правило, - за продукти харчування та цигарки, грошей їм не платили", - наголошують в поліції.

Незважаючи на те, що з моменту злочину пройшло понад 4 роки, правоохоронці зібрали докази їх протиправної діяльності. Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення непередбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Тим, хто потрапив під вплив російської пропаганди, але не здійснював тяжких злочинів, поліцейські радять здатися добровільно. У цьому випадку учасники НВФ в установленому законом порядку (ч.6 ст.260 КК) звільняються від кримінальної відповідальності.

"В результаті співпраці з небайдужими громадянами, в тому числі і з окупованої території, тільки в Слов'янську в 2018 році затримано майже 100 бойовиків", - повідомляють в поліції.

Раніше повідомлялося, що в Краматорську за добу в поліцію здалися троє поплічників бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram