ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд визнав автоекспертизу належним доказом проти учасниці смертельної ДТП у Харкові Зайцевої

Встановлено, що машина Зайцевої рухалася зі швидкістю 106 км/год.

Суд визнав автоекспертизу належним доказом проти учасниці смертельної ДТП у Харкові Зайцевої
Фото: Facebook/Nikolay Krivolapoff

Київський райсуд Харкова розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної в Дніпропетровському науково-дослідному інституті судових експертиз, як належний доказ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Суд розглянув результати автотехнічної експертизи, з якої випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, і тому у нього немає переваги в русі. Встановлена швидкість машини Зайцевої - 106 км/год", - відзначили в суді.

Ці експертизи, додали в суді, перебувають в причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

Повідомляється, що прокурор поставив під сумнів результати експертизи, оскільки, за його словами, експерти не мають необхідної спеціалізації, і запропонував визнати ці результати неналежним доказом. Про це просила і сторона захисту Зайцевої. У той же час представники потерпілих висловилися за долучення результатів до справи як належного доказу.

Суддя відхилив клопотання прокурора і адвокатів Зайцевої і заявив, що оцінить експертизу як належний доказ при винесенні рішення.

У суді оголошено перерву до 15 січня 2019 року.

Нагадаємо, 18 жовтня 2017 в Харкові на вулиці Сумській сталася смертельна ДТП. 11 людей постраждали: шестеро загинули, п'ятеро отримали травми різного ступеня тяжкості.

За кермом Lexus була 20-річна дочка харківського бізнесмена Олена Зайцева. Автомобілем Volkswagen Touareg керував 49-річний бізнесмен Геннадій Дронов. Спочатку він проходив у справі як свідок. На початку листопада йому повідомили про підозру в порушенні ч. 3 ст. 286 КК України.

Олена Зайцева і Геннадій Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

19 грудня 2018 року Київський райсуд Харкова продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram