ГоловнаСуспільствоВійна

На КПВВ на лінії зіткнення померли двоє пенсіонерів

Чоловікові й жінці стало зле на КПВВ "Майорськ" і "Станиця Луганська".

На КПВВ на лінії зіткнення померли двоє пенсіонерів
КПВВ "Майорск"
Фото: "Радио Свобода"

На пунктах пропуску уздовж лінії зіткнення сьогодні померли двоє людей - чоловік і жінка пенсійного віку. Про це повідомляє прес-центр ООС на своїй сторінці у Фейсбуці.

Уранці 5 січня в сервісній зоні на КПВВ «Станиця Луганська» під час оформлення документів на перехід на підконтрольну Україні територію 65-річному чоловікові, котрий недавно підійшов до КПВВ, стало зле й він знепритомнів. Українські прикордонники негайно викликали "швидку допомогу" та медичного представника Червоного Хреста. На жаль, до моменту прибуття лікарів чоловік уже помер.

Близько 11-ї години на КПВВ "Майорськ" на погіршання здоров'я поскаржилася 79-річна жінка. Оперативно прибулі співробітники однієї з профільних громадських організацій з надання медичної допомоги провели термінові реанімаційні заходи, але, на жаль, не змогли врятувати жінку.

Українська сторона СЦКК заявляє, що штучне створення довгих черг і неорганізованості в роботі КПВВ у холодну пору року з боку російсько-окупаційних військ наражає на небезпеку мирне населення, серед яких здебільшого люди похилого віку, що їдуть по пенсії та соціальні виплати.

Нагадаємо, це вже не перший випадок, коли на українській стороні КПВВ створюються черги через затримки населення на пунктах пропуску з боку бойовиків. Перед Новим роком спостерігачі ОБСЄ зафіксували на пунктах пропуску на непідконтрольній території чергу з 1300 осіб.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram